top of page

WARSZTATY KONNE EAT LIFE

BALTIC EDITION

Piękne, puste plaże, dzikie ostępy Rezerwatu przyrody Mierzeja Sarbska, wysokie wydmy oraz niesamowite galopy brzegiem Bałtyku o zachodzie słońca - to propozycja naszego nowego projektu warszatów przygotowania kondycyjnego do sezonu rajdowego EAT LIFE! Tym razem zabierzemy Was do miejsca, które jest dla nas szczególnie bliskie... :)

 

Proponujemy Wam 3-dniowe, intensywne warsztaty, które pomogą Wam w przygotowaniu do sezonu rajdowego.W siodle będziemy spędzać codziennie ok. 5-7 godzin z przerwami na popas dla koni i ludzi. Popas w formie ogniska z kiełbaskami i wojskową grochówką (możliwa opcja wegetariańska) 😎 Trasy będą wiodły przez okoliczne lasy, ruchome wydmy, Rezerwat przyrody Mierzeja Sarbska, okolice jeziora Sarbsko. Poruszać będziemy się wszystkimi 3 chodami (stęp, kłus, galop). Ukształtowanie terenu pozwoli nam na przećwiczenie różnych sytuacji, które zdarzyć się mogą na rajdzie: strome podjazdy, zjazdy z górek, pokonywanie przeszkód terenowych, etc. Wieczorami podsumowanie dnia warsztatowego oraz krótkie prezentacje w formie luźnej pogadanki o specyfice rajdów w

innych częściach świata.

Jest to wyjazd skierowany tylko do osób ZAAWANSOWANYCH, mających duże doświadczenie w jeździe terenowej, które chciałyby spróbować jazdy w typie crossowym: w szybkim galopie pokonujemy rowy, strome podjazdy i zjazdy, zakręty o 90 stopni i cwałujemy po plaży (i nie tylko). Jeśli byliby Państwo zainteresowani tym wyjazdem, musieliby Państwo ocenić uczciwie swoje umiejętności i poczucie pewności na koniu (możemy to skonsultować telefonicznie). Konie są nie tylko silne i mocne - są to mieszanki koni wierzchowych z pociągowymi, są bardzo wysokie, szerokie, baaardzo dobrze zbudowane, niezwykle szybkie i wytrzymałe, znają dobrze te tereny i idą je pewnie.

 

Plan warsztatów

 

 

Dzień 1

Przyjazd w godzinach popołudniowo-wieczornych do gospodarstwa agroturystycznego, które będzie bazą naszych warsztatów. Znajduje się ono w otulinie Rezerwatu przyrody Mierzeja Sarbska, dokładny adres zostanie podany uczestnikom po dokonaniu rezerwacji. Zakwaterowanie (pokoje dwu i trzyosobowe z łazienkami), omówienie planu warsztatów. Kolacja powitalna. Nocleg na terenie agroturystyki.

Dzień 2-4

3 dni warsztatów przygotowawczych do sezonu rajdowego. Codziennie będziemy spędzać ok. 5-7 godzin w siodle z przerwą na popas dla koni i ludzi (poczęstunek w formie grochówki i kiełbasek z ogniska, zorganizowany z zachowaniem wszelkich środków ostrożności). Trasy będą wiodły przez okoliczne lasy, ruchome wydmy, Rezerwat przyrody Mierzeja Sarbska, okolice jeziora Sarbsko. Poruszać będziemy się wszystkimi 4 chodami (stęp, kłus, galop oraz cwał). Ukształtowanie terenu pozwoli nam na przećwiczenie różnych sytuacji, które zdarzyć się mogą na rajdzie: strome podjazdy, zjazdy z górek, pokonywanie przeszkód terenowych, etc. Wieczorami podsumowanie dnia warsztatowego oraz krótkie prezentacje w formie luźnej pogadanki o specyfice rajdów w innych częściach świata.

Dzień 5

Śniadanie, zakończenie warsztatów.

 

CENA WARSZTATÓW:            499 zł 

 

CENA ZAWIERA:

  • 3-dniowe warsztaty przygotowania kondycyjnego do sezonu rajdowego.

  • Opiekę wykwalifikowanych instruktorów jazdy konnej - prowadzących warsztaty.

  • Dostęp do apteczki oraz telefonu satelitarnego na wypadek sytuacji awaryjnych.

  • Koszulkę z logo EAT LIFE.

  • "Pakiet bezpieczeństwa" - płyn do dezynfekcji oraz maseczkę wielorazowego użytku.

  • Ubezpieczenie NNW z rozszerzeniem o Sporty Wysokiego Ryzyka.

  • VAT 23%

 

POZOSTAŁE KOSZTA:  2000 zł (płatne na miejscu w ośrodku)

 

CENA ZAWIERA:​​

  • Wynajęcie konia z rzędem (wygodne siodła, ogłowia, sakwy turystyczne lub czapraki rajdowe) w tym 5-7 godzin jazdy konnej w terenie dziennie.

  • Zakwaterowanie w pokojach lub domkach całorocznych z własnymi łazienkami i aneksami kuchennymi na terenie gospodarstwa agroturystycznego, które będzie naszą bazą wypadową na czas trwania warsztatów.

  • Pełne wyżywienie - śniadania, obiady/lunche w trakcie trwania warsztatów, obiadokolacje.

  • Logistykę (usługę kucharza, transport i przygotowanie posiłków w trakcie dnia).

  • Usługę miejscowego przewodnika.

  • Środki do dezynfekcji rozmieszczone na terenie całego obiektu.

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • Wydatków natury osobistej.

  • Alkoholu.

bottom of page